e-Learning: How to Learn Online
About Lesson

Online leren vereist waarschijnlijk dat u technologie en hulpmiddelen gebruikt die u niet bent tegengekomen in traditionele, persoonlijke leeromgevingen of die u misschien niet kent in uw werkomgeving. Zoals we in eerdere modules hebben besproken, is planning van cruciaal belang voor succesvol online leren. Dit geldt voor het plannen van uw technologie.

Idealiter voordat u aan een onlinecursus begint, organiseert u alle vereiste technologie. Deze informatie moet aan u worden verstrekt in de syllabus van de cursus of ander materiaal dat wordt verstrekt door de cursusleider of instelling waar u leert.

  1. Accounts en applicaties. Mogelijk moet u software voor videoconferenties downloaden en installeren voor live lezingen, zoals Zoom, Webex, BlueJeans of Shindig. Doe dit ruim voor het eerste college zodat je voldoende tijd hebt om (indien nodig) een account aan te maken en de software te testen. Cursusopdrachten moeten mogelijk worden geüpload naar een cloudservice, zoals Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive. Zorg ervoor dat u over de vereiste accountgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) beschikt of toegang hebt tot informatie voorafgaand aan een deadline voor toewijzing. Je universiteit of werkgever kan ook een learning management system (LMS) gebruiken voor het leveren van online leren, zoals Canvas, Blackboard, Moodle of Sakai. Zorg ervoor dat je over de vereiste accountgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) beschikt en dat je bent ingeschreven voor de juiste titel en sectie van de cursus of cursussen.
  2. Verzamel en houd alle netsnoeren, USB-kabels en extra apparaten zoals een computermuis, toetsenbord die u nodig heeft bij de hand. Bewaar deze items indien mogelijk op dezelfde plaats die je hebt aanwijzen om te studeren.
  3. WiFi versus bedraad. Minimaliseer indien mogelijk uw afhankelijkheid van wifi door een ethernetkabel te gebruiken. Het is ook een goede gewoonte om cursusmateriaal te downloaden om offline aan opdrachten te werken voor het geval u uw internetverbinding verliest of een beperkte bandbreedte hebt. Veel onlinecursussen en platforms werken ook op mobiel (d.w.z. telefoon, tablet), maar andere niet. Heb een abonnement voor internettoegang.