e-Learning: How to Learn Online
About Lesson

Wanneer u online leert, met name in een asynchrone cursus die geen regelmatige, live interactie met uw instructeur of collega’s omvat, is het een goede gewoonte om te veel te communiceren. Dit kan betekenen dat je regelmatig e-mailcheckt met je instructeur, dat je berichten op discussieforums leest en erop reageert, of dat je tekstchat met studievrienden. Het maakt niet uit hoe je communiceert, het is belangrijk om vriendelijk en geduldig te zijn voor jezelf en anderen. Geef en verwacht respect, vooral tijdens asynchrone communicatie zoals discussieborden en e-mail, omdat het gemakkelijk kan zijn om iemands betekenis verkeerd te begrijpen. Net als jij zijn je leeftijdsgenoten echte mensen. Doe je deel om een respectvolle, ondersteunende gemeenschap te bevorderen.

Tips om contact te houden:

  • Houd je cursusleider op de hoogte. Pleit voor jezelf door je instructeur om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt. Laat het weten als je ziek bent, niet kunt inloggen, een verlenging van een opdracht nodig hebt, etc.
  • Reflecteer en chat met leeftijdsgenoten. Deel je leerdoelen, studietips, aanvullende bronnen die relevant zijn voor de cursus, iets dat je aan het lachen maakt, muziek waar je van houdt, enz.
  • Ga uit van goede bedoelingen. Iedereen doet zijn best. E-mails en op tekst gebaseerde discussies hebben niet de verbale en visuele aanwijzingen die u gewend bent te zien om uw reactie en interpretatie te informeren.